Петрущенкова Марія Сергіївна

Українська
mariya.petrushchenkova@gmail.com Викладач кафедри медичної біології та спортивної дієтології Національного університету фізичного виховання і спорту України
Освіта:
- 2006 – Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Журналістика. Видавнича справа та редагування».
- 2019 – Національний університет фізичного виховання і спорту України за спеціальністю «Фізична реабілітація»
- 2024 – Національний університет фізичного виховання і спорту України за спеціальністю «Спортивна дієтологія»
Досвід професійної діяльності:
- З 2024 р. – викладач кафедри медичної біології та спортивної дієтології Національного університету фізичного виховання і спорту України
Наукові інтереси:
- Нутриціологія, спортивна і вікова нутриціологія, ендокринологія, харчові технології, спортивна фізіологія, біохімія, нутригенетика, геронтологія, біоетика
Основні наукові праці:
- Petrushchenkova M. S., Lukyantseva H. V. The role of bioethics in the work of specialists providing healthy eating counselling. ISSN 2077-4214. Bulletin of problems in biology and medicine – 2023 – Issue 4 (171)
- Rozova K. V., Kovalchuk O. I., Raskaley T. Ya., Raskaley V. B., Khmelnytska Yu. K., Petrushchenkova M. S., Malyuga S. S. Morpho-functional features of the intestinal barrier of the large intestine. ISSN 2077-4214. Вісник проблем біології і медицини – 2024 – Вип. 3 (174) / Bulletin of problems in biology and medicine – 2024 – Issue 3 (174)
Навчальні дисципліни, які викладає у НУФВСУ:
- Основи дієтології
- Фізіологія рухової активності
Участь у додаткових навчальних програмах, підвищення кваліфікації:
- Міжнародна науково-практична конференція «Адаптаційні психофізіологічні проблеми фізичної культури і спорту», Київ–Черкаси, 7-8 грудня 2023 р., 0,4 кредити ЄКТС
- Курс підвищення кваліфікації «Сучасні особливості роботи науково-педагогічних працівників з ветеранами війни», НУФВСУ, з 29.04.2024 р. до 03.06.2024 р., 6,0 кредитів ЄКТС
- Курси підвищення кваліфікації за програмою для професіоналів і фахівців закладів охорони здоров'я, освіти та громадського харчування на тему: «Дієтичне і здорове харчування різних груп населення», Інститут післядипломної освіти Національного університету харчових технологій, сертифікат №02070938/02788-24 від 22.06.2024 р., З 03.06 до 22.06.2024 р., 1,0 кредит ЄКТС
- Лекція «Зміцнення української вищої освіти: орієнтація в революції ШІ у викладанні та навчанні», НУФВСУ, 10.12.2024 р., 0,1 кредит ЄКТС